Weblog o tvorbě stránek

Weblog nejen o tvorbě stránek a internetu

28.04.2017 Autor: Jiří Chabera Zpět

Jak kvalitní fotky pro webové stránky?

Fotky pro webové stránky Jak moc kvalitní fotky jsou pro webové stránky potřeba? No přece vždy ty nejlepší !!
Tuto otázku by si měl položit každý, kdo chce provozovat vlastní webové stránky. A protože kvalita fotek pro stránky výrazně ovlivňuje jejich vzhled, trochu tuto otázku rozeberme.
Při zadání výroby našich stránek požadujeme po výrobci stránek aby byly hezké, líbivé, aby prodávaly.. Potom ale výrobci dodáme fotky pro umístění na stránky pořízené z našeho mobilního telefonu, vždyť přece máme ten nový, nejlepší co fotí "fakt dobře". No, nic proti focení z mobilu, ale pořídit "použitelné" fotky z mobilního telefonu není vždy technicky možné. Foťáky v mobilech jsou velmi náchylné na kvalitu  při nedostatku světla (zrnění), nebo při focení v protisvětle, například fotka proti oknu je prakticky nepoužitelná. Dále jsou pak ve hře různé nežádoucí odlesky snižující barvnost, malá hloubka ostrosti, přepálená obloha a další libůstky. Jinými slovy, špatné fotky dokážou celé stránky degradovat. Nezatracujeme focení mobilním telefonem, je však potřeba dobře vědět, jak na to.

Dobrým příkladem jsou fotky v časopisech, těch papírových. Žádná z nich není pořízená mobilem. Vidíte fotografa pro časopis vláčejícího desetikilovou  fotobrašnu plnou kvalitního vybavení. Proč se s tím tahá? Důvodem je právě kvalita výsledných foto. Všimli jste si také, že fotky v časopisech jsou hodně pěkné? Když listujete novým časopisem, nejdřív se díváte na fotky že? Tak je to stejné s webovými stránkami. Pokud už naše stránky někdo navštíví, jako první jej zaujme (nebo nezaujme) grafický obsah.

Co s tím?
Nechte si fota na stránky nafotit někým povolaným. Tato investice se do budoucna rozhodně vyplatí, pokud provozujete eshop s produkty, nebo předvádíte skutečné realizace svých výrobků a služeb, potom vaše stránky budou vypadat mnohem lépe. Vždyť, koupili byste si produkt, který je na stránkách nevýrazný, zamlžený? Vzhled totiž prodává a tato tenká hranice může rozhodnout o uskutečnění obchodu.

Další variantou je pořídit vlastní fotoaparát, nemusí se jednat o profesionální zrcadlovku, postačí i nějaký lepší "kompakt". Stále ještě platí, že i ten nejlevnější kompakt je lepší než nejdražší mobil (pokud to není kompakt z 97. roku). Souvisí to s velikostí "čipu", ale to je zase z jiného soudku. Pokud tedy fotíme svépomocí, je také dobré alespoň trochu nastudovat základní pravidla pro focení. Častým prohřeškem bývá focení v místnosti proti dennímu oknu (za jistých podmínek to lze), venku pak přímo proti slunci, ze světla do stínu (tmavé záběry), přepálené záběry, rozmazané a zrnité záběry (šum) z důvodu nedostatku světla.

Závěrem:
Dopřejte svým stránkám kvalitní obrazový foto obsah. Vaše stránky se vám za to odvděčí. To platí zejména pro komerční webové prezentace.



nahoru

 Fotky pro webové stránky  Fotky pro webové stránky  Fotky pro webové stránky  Fotky pro webové stránky  Fotky pro webové stránky  Fotky pro webové stránky  Fotky pro webové stránky  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby Chabera  Fotoslužby www  Fotoslužby www  Fotoslužby www  Fotoslužby www  Fotoslužby www  Fotoslužby www  Fotoslužby www

+420 605 898 007

Jméno:

Heslo: