Weblog o tvorbě stránek

Weblog nejen o tvorbě stránek a internetu

16.05.2016 Autor: Jiří Chabera Zpět

Responzivní weby podruhé

Responzivní webdesign Není to až tak dlouho, co jsme s údivem zírali na sedmnáctku plochý LCD monitor a kochali se jeho velikostí a prostorem. Bomba, krásný veliký monitor, to už mám napořád.. a dnes? Takovej hajzl malej, dyk na tom není nic vidět..
A pak to přišlo. První chytré mobilní telefony s barevnou obrazovkou a webovým prohlížečem. Potom nástup větších rozlišení a podpora prohlížečů v plné palbě a s tím i potřeba podpory responzivního  - mobilního zobrazení, protože současné stolní monitory jsou i tak obrovské oproti poměrně jemným rozlišení obrazovek chytrých telefonů.
Mnoho lidí ale stále namítá, že rádi přepínají na svých tabletech a mobilech z výchozího mobilního do "klasického zobrazení", pokud to stránka dovolí.
Proč je ale tedy politika Google nastavená tak, aby ve výsledcích vyhledávání z mobilního zařízení upřednostňovala právě weby, které podporují mobilní režim? Karta se totiž začíná obracet a komunita uživatelů přepínajících do klasiky bude brzy v menšině. Proč?
Donutí nás k tomu sami výrobci. V budoucnu budou "monitory" nejen na PC, mobilech, tabletech. Je jen otázkou času, kdy začnou například výrobci domácích spotřebičů montovat dotykové obrazovky třeba na dveře od lednice, nebo do palubních desek automobilů, autonomních systémů, ohebné obrazovky na trička, prostě kamkoli. Tato nová doba už klepe na dveře a zvykneme si na to, jako kdysi jsme si rychle zvykli na windows 95.
A už jste slyšeli o holografickém monitoru a virtuální realitě v praxi?

nahoru


+420 605 898 007

Jméno:

Heslo: